vrijdag 28 juli 2017

Een berichtje van Teckel Trail Quiqui - Cato

Vandaag kreeg ik het volgende berichtje binnen:


Vanaf moment van aankomst is Cato compleet 'thuis': rent rondjes door het huis en meteen is ook het uiterste deel van de tuin interessant (22 meter diep, achterlangs hogere struiken). Is na 1,5 uur verkennen doodmoe en valt in diepe slaap op schoot bij de baas.

De eerste nacht wat piepjes van nog geen 10 minuten na sluiten van de bench (staat in de huiskamer) daarna onder zeil tot 6.00 uur. De dagen erna nauwelijks nog een piepje, wel is 6.00 uur toch echt het maximale, daarna snel de straat op. Aan de lijn voor een plas/poep, dat is niet haar favoriet.  Maar als ze merkt dat het toch zo moet, nou vooruit dan maar.

Gisteravond voor het eerst mee geweest naar de golfclub. Met een handige en soepele hondentas (spring er maar in, deze blijft ook in de kamer staan als alternatieve speelplek). Ze verzamelt er graag speelgoedjes, veroverde takjes etc. in. Onder de wedstrijdtafel kon ze aan mijn voeten zo iedereen goed in de gaten gehouden en viel na een tijdje heel relaxed in slaap. Zo van "nu weet ik wel hoe dit loopt, ik kan in /op de tas gaan slapen".


Ze is super nieuwsgierig  naar andere mensen, honden en lawaai makende voorwerpen zoals de stofzuiger of grasmaaier. Voor de duvel niet bang is, na eerste observatie, dan is uitdagen haar aanpak.
Jouw omschrijving dat ze de potentie heeft van alfa-vrouwtje is niet teveel gezegd. We zien haar groeien en ook de blik in haar ogen verandert. Ze registreert continue.

Ze eet geweldig vanaf het allereerste moment,  mooi voer is dat Carnibest. De bodem van de voerbak is razendsnel bereikt. Fluitje werkt prima, is voor het eten nauwelijks nodig, ze herkent de keukengeluiden al. Maar we houden het fluitje erin met het oog op de toekomst.


Bijgaand twee foto's, ze weegt vandaag 2,9 kg.

 
We genieten van haar energie en nieuwsgierigheid, ze stort zich met volle energie op alles wat beweegt. De tuin is hiervoor een walhalla.