maandag 12 juni 2017

Het gaat goed met Linda en haar pups

Wat gaat het snel met de pups. Ze groeien als kool en ze ontwikkelen zich goed. Ze zijn vandaag al weer op dag 19. We zijn zo trots op Linda, wat doet ze dat goed en de pups zijn zo schattig en lief!

Heel soms zijn de pups echt even wakker, de oogjes zijn dan open, maar meestal slapen ze. De pups  horen ons nu, als ik geluid maak zie ik een reactie. En heel soms gaan de pootjes er even onder, ze proberen hun buikje van de grond te krijgen. Ze vinden het ook heerlijk om geknuffeld te worden. De ontwikkeling gaat heel snel en goed. De pups groeien ook als kool. Om Linda iets te ontzien zijn we begonnen om de pups af en toe een flesje te geven met geitenmelk.

Er zijn 5 pups die met hun gewicht boven de kilo zitten, twee pups zitten daar net onder, het zijn heerlijke beertjes!
Vandaag weer een stukje theorie:

 De jeugdontwikkeling van de pups kent 4 perioden. De Q-pups hebben de eerste periode, dit is de NEONATALE PERIODE , gehad. Vandaag zijn de pups 19 dagen oud en ze zitten in de tweede periode, DE OVERGANGSPERIODE (week 3).

- de 14de dag gaan de ogen open.

- de 18de dag kunnen ze zien.

- de 19de dag gaan de oren open.

- de 20ste dag komen de tanden door.

- De hersenschors ontwikkelt versneld.

- De groei van de zenuwuiteinden naar de skeletspieren worden voltooid (myelinisatie). Dit maakt het mogelijk om pogingen te doen tot lopen, kwispelen en leren. De onderzoeksdrang begint.

- De pups beginnen zelf te urineren en defaeceren (zonder stimulatie van moeder)