vrijdag 26 mei 2017

Het bevalligsverhaal van Linda - het Teckel Trail Q-nest

Vandaag een berichtje over Linda en haar pups, het Teckel Trail Q-nest.

Linda doet het heel goed met haar pups. Haar temperatuur is goed. Ze eet goed en ze kwispelt al weer. Het is natuurlijk een hele bevalling van 7 pups, maar het is Linda heel goed afgegaan. Het was echt een bevalling volgens het boekje. Meestal hebben we hier een abonnement op de bevalling waarbij het staartje en de achterpootjes eerst komen. Deze bevalling waren bij alle pups eerst de hoofdjes eruit. En dat gaat wel zo gemakkelijk! Linda is een top moedertje en poetst haar pups veelvuldig op. Zo helpt ze haar pups met het ontlasten.

Alle pups kunnen zelfstandig de tepels vinden en groeien goed. Toen ze net geboren waren waren ze stuk voor stuk erg lang en dun. Nu, na de eerste 24 uur borstvoeding bij Linda, zien we de buikjes mooi rond worden. Ze krijgen voldoende te eten.

Het is echt genieten om Linda met haar pups bezig te zien! We zijn super trots op haar, het is een glansrijk en kleurrijk nest!
Het bevallingsverhaal:

Om 3 uur 's nachts was Linda ineens onrustig aan het hijgen en ik zag dat ze weeën had. Daarvoor had ze heerlijk rustig geslapen en waren we wel al een paar keer buiten geweest voor een sanitaire stop.

Ik heb gelijk de verwarming aangedaan en alles klaar gezet voor de komst van de pups. Dit zag er serieus uit, de bevalling was begonnen. Linda heeft in alle rust de weeën over zich heen laten komen.

Iets voor 4 uur zag ik dat de eerste pup zichtbaar werd. De pup floepte er zo uit. Wat is het toch mooi om te zien dat een teefje dan gelijk weet wat ze moet doen. Linda heeft de pup goed schoon gelikt en het was liefde op het eerste gezicht. Een mooie donkere wildkleur  reu. (bandje donker blauw - 243 gram)

De pup begon gelijk goed met drinken. Dat zie ik graag want het is een teken dat de pup het niet zo zwaar heeft gehad tijdens de bevalling en dat helpt ook goed om de weeën weer op te wekken. De weeën kwamen dan ook weer goed op gang.

En net  zo snel als de eerste pup, kwam om 4.40 uur de twee pup te voorschijn. Een chocolade bruine pup, wat mooi! En een teefje. Iets kleiner dan de eerste pup en ook gelijk vol leven. Ook deze pup kreeg een goede poetsbeurt. Een chocolade bruin teefje. ( bandje rood - 218 gram)

Toen ging het heel snel. Er waren al weer weeën en voor ik het wist lag om 4.50 uur het derde pupje er al uit. Weer een bruine pup, dit keer een reutje. De pup werd gelijk door Linda verwelkomt.
Een chocolade bruin reutje ( bandje licht groen - 195 gram)

Nog geen 2 uur na de eerste wee, waren er al drie pups lekker aan het drinken bij Linda. Echt prachtig om te zien. Linda had ook al weer weeën, de volgende pup was op komst.

Om 5.35 uur was er weer een blaasje zichtbaar. Ook deze pup floepte er gemakkelijk uit. De vierde pup was geboren. Een hele donkere wildkleur, een hele zwarte. Weer een reutje, de derde! Deze pup werd ook gelijk onder handen genomen door zijn moeder. Een donkere wildkleur reu ( bandje licht blauw - 198 gram)

Linda was druk met haar 4 pups maar de weeën kwamen al weer. Voor we het wisten was daar de vijfde pup. Een wildkleurig teefje. (bandje hardroze - 222 gram) Linda had bij haar geboorte ook het hardroze bandje, dus dit teefje hebben we gelijk naar Linda vernoemd, ze heeft Qwinda!

Toen waren er even geen weeën en kreeg Linda de tijd om bij te komen. En wij ook. Ze had al 5 pups en haar buikje voelde nog niet leeg.  Wat een mooi gezicht Linda met haar 2 chocolaatjes en 3 wildkleur pups!


Rond 7.30 uur zag ik dat Linda weer weeën kreeg. Ze leek weer wat fitter en ze was druk met de pups bezig. Om 7.55 uur kwam de zesde pup. Dat ging weer heel snel, hij floepte er zo uit. Het was wederom een chocolade bruine reu. (bandje donker groen - 238 gram)

Nog leek het buikje van Linda niet leeg. Er kwamen weer weeën en er werd nog een flinke pup geboren. Een donkere wildkleurige reu ( Bandje bruin - 249 gram)

Toen was het klaar. Linda was blij met haar pups en wij ook! Wat zijn ze mooi en wat doet Linda het allemaal goed. Totaal zeven pups, 5 reutjes en 2 teefjes. Een teefje en twee reutjes zijn chocolade bruin en de anderen zijn donker wildkleurig.

Voor meer foto's van Linda met haar pups kunt u kijken op onze site in het fotoalbum van het Teckel Trail Q-nest  < klik hier >


pup 1 - reu  - donkere wildkleur  - bandje donker blauw - 243 gram
pup 2 - teef - chocolade bruin      - bandje rood                - 218 gram
pup 3 - reu  - chocolade bruin      - bandje licht groen     - 195 gram
pup 4 - reu  - donker wildkleur     - bandje licht blauw     - 198 gram
pup 5 - teef - donkere wildkleur   - bandje hardroze        - 222 gram
pup 6 - reu  - chocolade bruin      - bandje donker groen  - 238 gram
pup 7 - reu  - donkere wildkleur   - bandje bruin               - 249 gram