woensdag 15 april 2015

Het bevallingsverhaal van Donna en het Teckel Trail M-nest

Maandagmiddag begon het dan toch te rommelen in Oosterhuizen. Donna was onrustig en was aan het overgeven. Ze liep af en toe onrustig rond en lag ook weer tijden rustig te slapen.

Rond 17 uur was Donna heel onrustig en verloor ze vocht. Maar er waren geen weeën te zien. Het verliezen van het vocht, dat gaf haar weer rust want ze ging heerlijk in de werpkist liggen slapen.

Iets over achten heb ik telefonisch contact opgenomen met de dierenarts. Ik vond het toch wel vreemd dat er helemaal geen weeën waren. In overleg met de dierenarts heb ik haar toen Oxytocine gegeven. Na een tijdje kwamen er echte weeën en er werd er een blaasje zichtbaar. De eerste pup zat er aan te komen. Maar de weeën bleven weer weg en het blaasje verdween weer. Donna lag in de werpkist rustig te slapen en niets van een bevalling.

Een uur later heb ik toch maar weer de dierenarts gebeld. Die wilde wel komen of wij mochten met Donna naar de praktijk komen. Mijn voorstel was toch nog een keer Oxytocine te geven en nu net iets meer. We waren er zo dichtbij dat de pup geboren zou worden.

Het was duidelijk een goede zet geweest. Er kwamen direct weer weeën. Donna ging staan persen en voor we het wisten kwam de pup er al uit. Eerst de pootjes en de staart. Het vlies ging stuk. Bij de volgende wee, die eigenlijk gelijk kwam,  heb ik heel zachtjes geholpen en daar was de eerste pup. O wat was ik blij, hij ademde gelijk en was vol leven. En wat een flinkerd. Donna was direct helemaal druk met hem. Wauw, gelukkig de eerste was eruit!

Om 21.40 uur werd de eerste pup een reutje geboren ( 245 gram). Hij heeft het donker blauwe bandje gekregen.

Wat een opluchting en een blijdschap. Ik had zelf even het idee dat deze pup er niet vanzelf uit zou komen. Maar het is Donna tocht gelukt. Natuurlijk hebben we gelijk even de dierenarts geïnformeerd dat de eerste pup goed geboren was!

Nu wachten op de volgende weeën en de volgende pup. De eerste reu kreeg alle tijd om lekker te drinken bij zijn moeder. Tijdens het drinken zag ik dat Donna weer weeën kreeg. Ze wilde de werpkist uit. Ze heeft wat rondjes door de tuinkamer gelopen en dook toen de werpkist weer in. Ze perste de tweede pup er zo uit. Om 22.40 uur werd de tweede pup een teefje geboren (250 gram)


Ook deze pup wist al snel een tepel bij Donna te vinden. De twee pups dronken lekker bij hun moeder en ik zag al weer weeën komen.

Donna vond het weer nodig om door de tuinkamer te lopen. Ik laat dit altijd maar toe, ik heb het idee dat zo de pup misschien wel beter in het geboortekanaal komt te liggen. Ze stond een aantal keren bij de deur alsof ze nog buiten wilde. Toen kwam ze bij mij. Ze had een wee en er kwam al weer een blaasje naar buiten. Gelukkig ging ze weer de werpkist in en daar kwam al snel de derde pup. Om 23.10 werd er weer een reutje geboren (246 gram). Hij heeft het licht groene bandje gekregen.
De drie pups waren allemaal ongeveer even groot. Alleen de tweede reu leek donkerder van kleur dan de eerste twee pups.

Donna was moe en moest even bijkomen, de pups lagen rustig te drinken. De buik van Donna was nog best dik, dus we waren nog niet klaar. Er was nog duidelijk wat te voelen in haar buik, er zat nog veel beweging in. Na een korte rustperiode, zag ik weer weeën. Donna ging er bij staan er perste er zo weer een pup uit. Dat zag er gemakkelijk uit. Om 23.50 uur werd de vierde pup geboren, weer een reutje (271 gram). Hij heeft het donker groene bandje gekregen. Ondertussen hadden we drie reutjes en een teefje en nog steeds een dikke buik bij Donna.


De vier pups dronken lekker bij Donna.Donna kreeg weinig rust, ze sprong abrupt weer op. Ze had weeën en ze ging staand persen in de werpkist. Voordat we het wisten was de vijfde pup geboren. Om 00.05 uur werd er een teefje (218 gram) geboren. Ze was iets kleiner dan de andere pups maar vol leven en gelijk opzoek naar een tepel. Ze heeft het licht roze bandje gekregen. Toen was er even tijd om bij te komen voor Donna. Ze genoot van haar pups en ze werden goed opgepoetst. Toch was er nog een pup in haar buik te voel. Maar die was nog heel ver weg van de uitgang. Af en toe had Donna weeën en dan schoof de pup een stukje op. Dan weer een hele tijd niets. Donna heeft nog even door de tuinkamer gelopen en nam toen snel plaats in de werpkist. De pup zat eraan te komen. Een paar weeën later om 1.40 uur werd de zesde pup geboren. Weer een teefje (251 gram), ze heeft het roze/rode bandje gekregen..Ja hoor, weer 6 bij van der Bles!! Donna had het super goed gedaan, alle pups waren eruit! Wat een opluchting dat alles goed was gegaan. En wat een mooie verdeling 3 reutjes en 3 teefjes!!!

 Alle pups zijn gereserveerd!