vrijdag 20 oktober 2017

Een berichtje over Teckel Trail Riks - Ted

Eindelijk was het zover; de mooiste Werelddierendag ooit! We mochten Ted meenemen naar zijn nieuwe thuis. In een zacht dekentje op schoot, achterin de auto,  waren we 5 kwartier later thuis. Een gedeelte van de reis was Ted in dromenland. 

Na wat rond gekeken te hebben kwam Ted op schoot liggen en viel als een blok in slaap. De eerste nacht bracht Ted door op de ouderslaapkamer in een bench die tot een heerlijk zacht bedje was getransformeerd. Voor het slapen nog een lekker warm kruikje in het nestdekentje gewikkeld en een knuffelbeer bij hem gelegd.Ted liet wel wat traantjes bij het gemis van zijn broers en zusjes maar nadat hij wat troostende vingers in de bench voelde en wat lieve woordjes hoorde ging hij slapen. 


De eerste nachten moest Ted nog een plasje midden in de nacht maar inmiddels slaapt hij de nacht door tot ongeveer 6 uur. Daarna slaapt hij, soms een beetje mopperend, nog even verder. 

Vanaf dag 1 tot nu heeft Ted veel bezoek gehad van kleine, grote, dikke, dunne, oude en (hele) jonge mensen die hem allemaal wilden komen bewonderen. Hij is vet verwend met heel veel hondenspeeltjes, lekkernijen en zelfs slaapzakken. Ted vindt aandacht heerlijk. Van zijn nieuwe gezinsleden maar ook van alle andere mensen. 


Ted is een vrolijke, gezellige teckel. Hij is slim en leergierig. "Zit" en "af" voor een lekkere beloning is geen probleem. Met de zindelijkheid gaat het ook best goed. We herkennen de signalen steeds beter.

In de tijd dat Ted bij ons is heeft hij al  mooie avonturen beleefd; autorijden, winkelen, dierenarts bezoeken, andere huizen bezoeken, met nieuwe hondenvriendjes gespeeld (waaronder Lizzy van de Teckeltrail,) en 2 keer een fotoshoot gedaan met prachtige plaatjes als resultaat.  


Ted heeft ons hart gestolen en dat van vele anderen.
De foto is gemaakt door Thijs Tromp.