vrijdag 4 augustus 2017

Natuurlijk WEL Versvleesvoeding!
Gisterenavond is er een nieuwsbericht naar buiten gebracht over een incident uit 2016 waarin één hond ziek is geworden van een besmette haas uit Zuid Amerika.

Ik heb gelijk aan Tannetje Koning gevraagd hoe het hier mee zit. Is het gevaarlijk om versvleesvoeding aan onze honden te geven? Tannetje Koning gaf het volgende antwoord: Dit speelde  eind 2016 en de partij waar mogelijk de bacterie in zat is toen al vernietigd en niet in omloop geweest.


Verder kom ik al jaren bij Via-Natura de speciaal zaak voor natuurlijke voeding voor hond en kat in Beekbergen. Ze hebben vandaag hierover een bericht geplaatst op hun FB-pagina. 

klik hier voor de informatie van Via-Natura


Persoonlijk vind ik het heel vervelend iedere keer die negatieve berichten over de versvleesvoeding. Het nieuwsbericht laat zien dat er goede controle is op rauw vlees en dat als er iets ontdekt wordt dit ook gelijk vernietigd wordt. Ik begrijp dat de baasjes van  de Teckel Trailers die versgevoerd worden dan gaan twijfelen.  Ik ben hier heel duidelijk in, ik ben echt geen voorstander om de honden te voeren met brokjes. Het versvlees is zo goed voor ze, ze doen het er ook heel goed op en ze zijn er dol op! Wees dus verstandig, voer de honden met versvlees en zorg dat je veilig omgaat met de rauwe voeding!!!

Met dank aan Tannetje Koning en  Roos van Limbeek voor hun snelle reactie en goede uitleg.