maandag 31 juli 2017

Een berichtje van Teckel Trail Quarles - Sam

Het volgende berichtje kreeg ik binnen van de baasjes van Sam:Nadat we Sam gehaald hadden moesten we anderhalf uur autorijden maar dat was geen probleem voor hem. Hij ging niet slapen en heeft de hele tijd buiten gekeken naar wat voorbij kwam.
Thuis volgde de kennismaking met Juupke, onze 7 jaar oude teckel. Juupke is een rustige vrij onderdanige hond en dus vond Sam al snel dat hij de baas was. Juupke vind het moeilijk om zo'n kleine pup op zijn plaats te zetten.

Sam heeft de hele beneden verdieping verkend en al zijn nieuwe speelgoed in gebruik genomen.
Die eerste nacht in zijn bench heeft hij tot 6 uur geslapen met mij naast zich op de bank, toen moest hij hoognodig plassen. De daarop volgende dagen moest ik er wel rond 3 uur uit omdat hij moest plassen maar inmiddels slaapt hij mooi door.

De ontmoeting met Tobi, de Welsh Corgi waar ik een paar keer per week op pas was heel verrassend. Eerst vond hij zo'n grote enthousiaste hond maar niks en zocht hij bescherming maar al snel kwam hij los en ging vol in de puppy aanval. Happen naar zijn staart en soms duikt hij er echt bovenop. Tobi zette hem heel goed op zijn plaats, iets wat Juupke niet doet, heel goed voor de opvoeding.

De tuin vindt Sam fantastisch, hij rent er rond en verstopt zich onder bosjes. We hebben van ons tuinhuis een puppy ren gemaakt door de opening af te sluiten  met steigerplanken  (40 cm hoog) maar we moeten het al verhogen omdat hij probeert eroverheen te klimmen!


Hij gaat al mee uit aan de riem maar het liefst loopt hij terug naar huis, dan loopt hij op kop en hij weet al precies waar wij wonen.