dinsdag 30 mei 2017

Het gaat goed met Linda en haar pups Het gaat goed met Linda en haar 7 pups. Wat zijn ze mooi en wat doet Linda het goed! Het is echt genieten als je in de werpkist kijkt.

De afgelopen dagen was het wel heel erg warm. Ik heb de warmtelamp boven het nest niet aan, de temperatuur is zo hoog genoeg. Linda heeft op de warme momenten van de dag een coolband om haar hals. De pups liggen veel bij haar te drinken of gewoon lekker tegen haar aan om te slapen en dat is erg warm voor haar. De temperatuur van Linda is goed, ze eet en drinkt ook goed. Ze neemt de verzorging van de pups heel serieus. We horen de pups bijna niet piepen en ze houdt ze keurig schoon.

Ik weeg de pups 's morgens en 's avonds om te zien of ze goed groeien. Eigenlijk is het niet nodig want we zien ze groeien, wat worden het lekkere beertjes.

Er is nog een reutje beschikbaar uit dit nest!

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum van het Teckel Trail Q-nest  < KLIK HIER >


Vandaag ook nog een stukje theorie:

De jeugdontwikkeling van de pups kent 4 perioden. De Q-pups zitten midden in de eerste periode (dag 6)  dit is de NEONATALE PERIODE . Hierbij een beschrijving daarvan.

NEONATALE PERIODE; de eerste twee levensweken.

- De ogen en oren zijn nog gesloten; er is alleen sprake van reuk- en tastzin. De pup vindt de tepel op gevoel (reuk en tast) en zuigt.

- Het piepen en janken van een pup, is de prikkel voor de moederhond om de pup te verzorgen.

- De pup is volledig afhankelijk van de moederhond. De teef likt de buik en de ano-genitalestreek voor urineren en ontlasten.

- De pups hebben de moeder en elkaar nodig voor de warmte. 


- De meeste zenuwvezels zijn nog niet gemyeliniseerd; dus trage geleiding van impulsen.