dinsdag 23 augustus 2016

Ook wij hebben een hitteplan!

Het gaat heel goed met Imca en haar pups. Imca kwispelt er al weer lekker op los, ze is vrolijk en steeds fitter. We zien haar gelukkig weer helemaal de oude worden.  Ze eet als een bouwvakker en dat heeft ze ook wel nodig met 7 pupjes. Natuurlijk ligt ze nog hele dagen in de werpkist, ze verzorgt de pups geweldig goed! Maar af en toe vindt ze het toch wel heel fijn om mee naar buiten te gaan.

De pups zien we goed groeien, wat gaat dat toch weer snel. Ze zijn allemaal goed krachtig en weten de tepel goed te vinden. Verder doen ze nog niet zoveel, hun leventje bestaat uit eten en slapen.

Ook wij hebben een hitteplan! De komende dagen met de hitte letten we extra goed op Imca en haar pups. We houden het huis goed afgesloten, zodat de warmte zoveel mogelijk buiten blijft. Imca geven we extra te drinken!
En het blijft genieten als je in de werpkist kijkt met zo'n lieve teckelmoeder en haar 7 prachtige pupjes. Kijk voor meer foto's in het fotoalbum van het Teckel Trail O-nest


Vandaag ook nog een stukje theorie:

De jeugdontwikkeling van de pups kent 4 perioden. De O-pups zitten midden in de eerste periode (dag 6)  dit is de NEONATALE PERIODE . Hierbij een beschrijving daarvan.

NEONATALE PERIODE; de eerste twee levensweken.

- De ogen en oren zijn nog gesloten; er is alleen sprake van reuk- en tastzin. De pup vindt de tepel op gevoel (reuk en tast) en zuigt.

- Het piepen en janken van een pup, is de prikkel voor de moederhond om de pup te verzorgen.

- De pup is volledig afhankelijk van de moederhond. De teef likt de buik en de ano-genitalestreek voor urineren en ontlasten.

- De pups hebben de moeder en elkaar nodig voor de warmte. 


- De meeste zenuwvezels zijn nog niet gemyeliniseerd; dus trage geleiding van impulsen.