vrijdag 19 augustus 2016

De geboorte van het Teckel Trail O-nest

Wat hebben we lang gewacht op de pups. Onze Imca heeft de spanning er wel in gehouden.

Woensdag 17 augustus 2016 was het al dag 66 van de dracht. Imca was in goede conditie, had een hele flinke buik, werd wel iets langzamer en rustiger, maar maakte een opgewekte indruk. Geen enkele reden om de dierenarts te laten ingrijpen en wel gewoon af te wachten tot het moment wanneer de weeën zouden komen. Overdag rommelde het af en toe, de voorfase was wel begonnen, maar het zakte ook zo weer af.

We zijn vroeg naar bed gegaan. Ik heb misschien een half uurtje geslapen en toen werd Imca echt onrustig. Ze heeft lopen ijsberen en piepen, met de nachtrust was het gedaan. Ze was misselijk en moest spugen. Ook is ze veelvuldig naar buiten geweest voor een sanitaire stop. Ze had het er zwaar.
Ik heb haar getroost en moed in gesproken en geknuffeld, om haar rustig te krijgen. Er was een blaasje te zien van achteren met helder vocht. Er zat een pup in het geboorte kanaal aan te komen. Het was echt begonnen, maar nog geen weeën te zien.

Om half drie zag ik eindelijk een perswee! Wat deed Imca goed haar best!

2.45 uur - de eerste pup   - reu1 wildkleur       - 280 gram - bandje donker blauw

3.10 uur - de tweede pup - reu2 black and tan - 253 gram - bandje geel

3.20 uur - de derde pup   - reu3 wildkleur       - 276 gram - bandje bruin

3.45 uur - de vierde pup  - teef1 wildkleur      -  247 gram - bandje rood

4.08 uur - de vijfde pup   - reu4 wildkleur       - 210 gram - bandje groen

Voor we het wisten waren er al 5 pups geboren, wat ging dat snel en goed. Echt een bevalling volgens het boekje. We waren reuze blij dat de bevalling nu eindelijk had doorgezet en zo voorspoedig ging!
De pups dronken lekker bij hun moeder en werden door haar goed schoon gelikt. Imca nam ook even haar rust, ze moest wel even bijkomen.

Om iets voor half zes zagen we weer weeën. De bevalling ging weer verder. Als snel was er weer een pup geboren.


5.30 uur - de zesde pup - reu5 wildkleur        - 310 gram - bandje roze/rood

 5.37 uur - de zevende pup - teef2 wildkleur  - 205 gram - bandje hard rozeHet Teckel Trail O-nest is geboren, 7 pups, 5 reutjes en 2 teefjes. Er is één black and tan reu en alle andere pups zijn wildkleurig. We hebben lang gewacht, maar uiteindelijk is de bevalling heel snel verlopen!

De tweede pup van het Teckel Trail O-nest heeft de bijzondere kleur "black and tan". Ik had al bedacht dat als een reu met die kleur geboren zou worden, dan wordt hij vernoemd naar de Amerikaanse president Omaba.


De namen van de andere pups volgen later.

Nog meer foto's van de bevalling zijn te zien in het fotoalbum van het Teckel Trail O-nest